Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@22:45:55 GMT

برای اقتضائات رسانه ملی هم احترام قائل شویم

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۰۷۰۷

برای اقتضائات رسانه ملی هم احترام قائل شویم

کامران تفتی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایکنا بابیان این‌که برای موفقیت سریا‌ل‌های مناسبتی باید مجموعه‌ای از عوامل باید فراهم شود، اظهار کرد: فیلمنامه مهم‌ترین فاکتور برای موفقیت هر اثر نمایشی است و اگر فیلم‌نامه یک مجموعه خوب نگاشته شود می‌تواند جایگاه آن اثر را در میان مخاطبان باز کند، در میان سریال‌های ماه رمضان برادر جان روایتگر داستانی است که ممکن است در جامعه هم رخ دهد و این روزها شرایط سختی بر کشور حاکم شده است و به‌ویژه در مباحث مالی مردم با دشواری‌های فراوانی روبرو هستند، به همین جهت وقتی مجموعه‌ای دغدغه‌ها و معضلات اجتماعی را بازگو کند مخاطبان با آن همذات‌پنداری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  وی افزود: در میان آثار پخش شده است تلویزیون در ماه رمضان برادر جان یک سریال نسبتاً موفق است و این امر ناشی از عوامل گوناگون است، در ابتدا بازیگرانی که برای حضور در برادر جان انتخاب‌شده‌اند به‌خوبی با شخصیت‌ها همخوان‌اند و در ادامه ساختاری که کارگردان برای روایت قصه‌اش انتخاب کرده ساده و دلنشین است. این اثر با رنگ و لعاب‌ متظاهرانه مخاطبانش را جذب نکرده و تنها به بیان واقعیات اجتماعی اکتفا کرده است. موسیقی این سریال نیز یکی دیگر از عوامل موفقیت برادر جان است.   این بازیگر درباره نقد‌هایی که به رواج فرهنگ لمپنیزم به این سریال می‌شود اظهار کرد: این برداشت اشتباه محض است، زیرا هر طبقه‌ اجتماعی ادبیات و لباس خاص خود را دارد. وقتی قرار است صحنه یک میدان‌ میوه و تره‌بار ترسیم شود، باید ادبیات آن مختص همان مکان باشد. این نگرش به معنای اشاعه لمپنیزم نیست. در ضمن در برادر جان ما کارآکتر‌های متعددی داریم که برخی منفی یا سفید هستند، اما در این میان شخصیت‌هایی هم وجود دارند که سعی می‌کنند کاتالیزور بین خیر و شر باشند، پس به‌شدت مخالف این نظرم که شخصیت‌های برادر جان را اینگونه قضاوت کنیم.   تفتی تأکید کرد: سعید نعمت‌الله، نویسنده برادر جان اشراف کاملی به مکان قصه دارد، بنابراین اگر دقیق به سریال بنگریم درمی‌یابیم ظاهر هنرمندان و یا لحن آن‌ها دلیلی برای لمپن خواندن کارآکتر‌ها نیست. شخصیت‌هایی که در سناریوی سعید نعمت‌الله وجود دارند با وجود اینکه قدیمی‌اند اما با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کنند و همین عامل ایجاد هم‌ذات پنداری با شخصیت‌هاست.    وی بابیان این‌که گوناگونی موضوع یکی از شروط اصلی سریال‌های ماه رمضان است، تصریح کرد: ظاهراً خرده‌ گرفتن به آثار نمایشی یکی از عادات ما شده است. زیرا زمانی ارزش سریال‌های مناسبتی بر این بود که از مستقیم‌گویی اجتناب شود. در سریال‌های ماه رمضان امسال این اتفاق رخ‌داده، اما حالا انتقاد می‌کنیم که رمضان امثال رنگ‌وبوی دینی ندارد، این نقدها به دلیل ناآگاهی ما از اقتضائات رسانه است و صداوسیما نیازمند گوناگونی موضوعات است.قرار نیست اگر تلویزیون در یک سال سریال طنز پخش کرد در آینده مجاز نباشد ملودرام یا یک اثر مذهبی پخش کند.    بازیگر سریال «از یاد‌ها رفته» درباره چرایی موفقیت نقش‌های منفی یا خاکستری بیان کرد: موفقیت این نقش‌ها به دلیل وسعت عکس‌العملشان است، چنین نقش‌هایی قادرند قابلیت‌های هنری بیشتری را از خود بروز دهند. به همین جهت در تولیدات تلویزیونی عمدتاً ضد قهرمانان‌ها جذاب‌اند، البته اینکه بازیگر بتواند ضد قهرمان را هم خوبی ترسیم کند در موفقیت این نقش‌ها مؤثر است. من تجربه حضور در 15 کارآکتر منفی را داشته‌ام که همه آن‌ها به لطف خداوند با استقبال تماشاگران مواجه شده است و البته سعی کردم این نقش‌ها را از کلیشه خارج کنم تا برای تماشاگر جذاب باشد.   وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره پایان‌بندی سریال‌های تلویزیونی تأکید کرد: به نظرم پایان‌بندی برادر جان می‌توانست بهتر از این باشد، اما مخاطبان باید معذوریت‌های برنامه‌سازی در تلویزیون را هم درک کنند. نکته دیگر این‌که قصه را فیلم‌نامه‌نویس می‌نویسد و باید به نظر او احترام گذاشت و اجازه داد تا پایان مجموعه، آن‌گونه که در فیلم‌نامه آمده است پایان پذیرید و این موضوع در اختیار نویسنده است. 
تفتی اضافه کرد: هر تماشاگری برای برادر جان، پایانی خاص را پیش‌بینی می‌کرد و البته این نکته مثبت این مجموعه است، زیرا بیانگر آن است که اثر با استقبال تماشاگران مواجه شده است، اما همان‌گونه که گفتم درنهایت این حق نویسنده است که پایان اثر را آنگونه که در فیلم‌نامه آمده به پایان برساند.    این کارگردان در پایان درباره عدم استقبال از سریال «از یاد‌ها رفته» اظهار کرد: برای این سریال زحمات فراوانی کشیده شده اما این مجموعه در زمان مناسبی روی آنتن نرفت. در ضمن بهرام بهرامیان، فیلم‌سازی آگاه و باسواد است که درک بالایی از دکوپاژ و فهم قصه دارد و نباید گفت این مجموعه کپی برداری است، اما همان‌گونه که این سریال مناسب پخش در ماه رمضان نبود. گفت‌و‌گو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا هنر فرهنگی عکس تفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۰۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلام اهمیت زیادی به امر شورا و مشورت قائل شده است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید علی رضوی نسب در خطبه‌های نماز جمعه این هفته بسطام به میزبانی مصلی آستان مقدس امامزاده سید ابوالقاسم (ع) این شهر ضمن تبریک روز شوراها در نهم اردیبهشت به بررسی اهمیت مشورت از منظر دین پرداخت و بیان داشت: اسلام اهمیت زیادی به امر شورا و مشورت قائل شده است و عقل جمعی را برتر از عقل فردی می‌داند.

وی وعده صادق را ظهور قدرت، اراده ملت و نیروهای مسلح ایران در عرصه‌های بین‌المللی خواند و گفت: این عملیات دفاع مشروع و وعده صادق و جنگ اراده‌ها بود، که اراده ملت و نظام اسلامی هیمنه رژیم غاصب صهیونیستی را در هم شکست و نشان داد که می‌توان جلوی ظلم دولت‌های اسرائیل و اربابانش آمریکا و اسرائیل ایستاد.

امام جمعه بسطام با تقدیر از رئیس جمهور برای سفر به استان سمنان و شهرستان شاهرود و قدردانی بابت اقدامات دولت مردمی از برنامه ریزان این سفر در نهاد ریاست جمهوری گلایه کرد و گفت: کم کاری زیادی در تهران در برنامه‌ریزی این سفر اتفاق افتاد و مردم شهرستان شاهرود ساعت‌ها برای دیدار مردمی منتظر و معطل ماندند لذا این اقدامات می‌توانند تلاش‌های دولت را به حاشیه ببرد.

خطیب نماز جمعه بسطام با گلایه از عدم حضور وزرای هیئت دولت در بخش بسطام اظهار داشت: بسطام از بخش‌های بی نظیر و با ظرفیت کشور است لذا مردم این بخش شهدای زیادی را تقدیم نظام و انقلاب کرده‌اند و از این حیث در ایران اسلامی شهره هستند.

رضوی نسب گفت: بخش بسطام با جمعیت بالای ۵۰ هزار نفر از بسیاری از شهرستان‌های استان پرجمعیت‌تر و در عین حال ظرفیت‌های فراوان گردشگری، کشاورزی و… دارد. متأسفانه این بخش بسیار مظلوم واقع شده وگرنه مانند تعدادی از شهرستان‌های استان باید ارتقا پیدا می‌کرد.

کد خبر 6089190

دیگر خبرها

  • تبریک تولد بهرام رادان به سبک محسن کیایی!
  • سریال «حشاشین» در ایران ممنوع اعلام شد
  • پخش سریال «حشاشین» در ایران ممنوع شد
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • بشاگرد مدال افتخار ایران
  • انتشار سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها ممنوع است
  • ما اینجاییم تا قهرمان فوتسال آسیا شویم
  • احمدعباسی: ما اینجاییم تا قهرمان شویم / آماده یک مسابقه تمام عیار هستیم
  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • اسلام اهمیت زیادی به امر شورا و مشورت قائل شده است